Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Háromezer euró körüli a fizetése Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfőnek és a háromtagú boszniai államelnökség mindhárom tagjának. A horvát összeférhetetlenségi bizottság honlapja szerint Grabar-Kitarovic havi fizetése 3276 eurót tesz ki.

A boszniai választási bizottság adatai alapján Bakir Izetbegovic, a kollektív államelnökség bosnyák tagja 2862, Dragan Covic, a horvát tag 2874 és Mladen Ivanic, a szerb tag 3536 eurót keres havonta.

Havi 2873 eurós fizetése van Hashim Thaci koszovói elnöknek - írja az MTI. (Ennyi pénzért már takarítót sem találni.)

A montenegrói korrupcióellenes ügynökség honlapján nincs adat Milo Djukanovic államfő havi jövedelméről, de ismert, hogy elődje 2420 eurót keresett, így valószínűleg Djukanovicnak is ennyi a fizetése.

Kevesebb mint kétezer eurót keres Ilir Meta albán és Gjorge Ivanov macedón elnök, előbbi 1425, utóbbi 1250 eurót.

A lap szerint a régió államfői a többszörösét keresik a saját országaik átlagbérének.  Rekordernek számít Koszovó elnöke és a háromtagú boszniai államelnökség. Hashim Thaci nyolcszorannyit keres, mint a koszovói átlagfizetés, míg Izetbegovic, Covic és Ivanic a boszniai átlagfizetések hétszeresét vihetik haza.

Az átlagfizetések háromszorosát keresi meg a horvát, a macedón és a szlovén elnök is. Annak ellenére, hogy Aleksandar Vucic keres kollégái közül a legrosszabbul, a szerb elnök az ottani átlagfizetések kétszeresét kapja.

A hivatalos adatok szerint a legmagasabb fizetések a régióban Szlovéniában és Horvátországban, a legalacsonyabbak pedig Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában vannak.