Ennyivel lett jobb az élet Németországban

Németországban tavaly 1,8 százalékkal, az egy évvel korábbinál szerényebben emelkedtek a reálbérek - a német statisztikai hivatal szerdán közölt adatai szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 22. szerda, 11:04
Fotó: Pixabay

Tavaly már a harmadik egymást követő évben volt reálbérnövekedés. Ennek a hatására bővült a magánfogyasztás, ami a német gazdasági növekedés egyik fő hajtóereje - írja az MTI.

A reálbérek tavalyi emelkedéséhez a mérsékelt infláció és a meglehetősen magas, 2,3 százalékos nominálbér növekedés járult hozzá.

2015-ben a reálbérek jelentősebben, 2,4 százalékkal emelkedtek, kisebb infláció mellett. (Mennyit ér valójában a magyar kormány "nagy" béremelése?)

Tavaly a fogyasztói árak 0,5 százalékkal, 2015-ben 0,3 százalékkal nőttek Németországban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Anonymus33, 2017.03.22 14:03

Dzindzisz Sztefan, 2017. március 22. szerda, 11:04 .
Szeretnek erdeklödni, hogy miert hülyiti azt a szerencsetlen Magyar polgart???
Realberek Nemetorszagban 2,4 %-al emelkedtek, "kisebb" Inflatio mellett? Hol el maga szerencsetlen? Csak az elelmiszerek ara minden elelmiszerkereskedelmi halozatban 10 %-al emelkedtek! Emelkedtek a gas, a villanyarak, a busz, vonat jegyek arai. A nagy szarba torkollik Nemetorszag, nemhogy fejlödik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html