Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A finnek jó eredményéhez az is hozzájárulhat, hogy a halálozási adatokat figyelembe véve az EU-ban őket érintette a legkevésbé a koronavírus-járvány. Ha pedig valaki bajba kerül, úgy érezheti, hogy vigyáznak rá, legalábbis ez derült ki azoknak az embereknek a véleményéből, akiket az AP hírügynökség munkatársa kérdezett Helsinkiben.

Egy írónő szerint az emberek nagyon szerencsések itt, mert a társadalom megvédi őket, nem kell aggódniuk amiatt, hogy elveszítik a megélhetésüket, vagy nem jutnak hozzá az egészségügyi ellátáshoz. Egy másik járókelő azt mondta, hogy a boldogság azzal egyenértékű, hogy nem kell aggódni a dolgok alakulása miatt. Márpedig Finnországban minden rendben megy. Egy harmadik válaszoló szerint a finnek azért boldogok, mert mindenki biztonságban élhet, tiszta a levegő, van mit enni, a gyerekek iskolába járhatnak, mindenki a természet közelében él, és mindenkinek lehetősége van arra, hogy a társadalmi ranglétra csúcsára kerüljön.

Magyarország az előző évihez hasonlóan, a  43. helyen végzett a rangsorban. A térségünkből Csehország (16. hely), Szlovákia (22. hely), Horvátország (23. hely), Lengyelország (39. hely), Szerbia (42. hely) és Szlovénia (26. hely) is előttünk végzett, Románia, Bulgária (56. hely) és Ukrajna (69. hely)viszont mögöttünk - írta az Euronews.