Épp Moszkva akadályozza meg az ukrán polgárháborút a Kreml szerint

Oroszország megakadályoz minden kísérletet a polgárháború kirobbantására Ukrajnában - jelentette ki az orosz külügyminiszter az után, hogy mozambiki kollégájával tárgyalt Moszkvában.
Inforádió, 2014. április 21. hétfő, 13:49
Fotó: Reuters

Szergej Lavrov közölte: "bűnös politikát" folytat az, aki polgárháborút szít és "nyilvánvalóan komoly véres konfliktus" kialakulásában reménykedik.

Az orosz külügyminiszter azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy szemet huny "a kijevi hatalom és annak támaszai, a fegyveresek garázdálkodása felett". Lavrov elítélte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk közelében vasárnap kora reggel történt lövöldözést, amelyben a régió belügyi igazgatóságának adatai szerint három ember halt meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.04.21 21:01

@Tomi31: Nagyjabol egyetertek. Ez sokaig fog huzodni, "genyesedni". Kozben Ruszkiorszag gazdasagilag jol legyengul. Ami mar is erosen mutatkozik. Errol szamol be a Die Welt: a ruszki lakossag ugy megijedt a szankciok hiretol, hogy marciusban elkezdett szabadulni a rubeltol, aminek zuhan az erteke. Mindent, koztuk dollart (nem eurot) vasarol, mert igen nagy az inflacio es probaljak csokkenteni vesztesegeiket. A vallalatok kb 110 milliard ertekben kertek volna kolcsonoket kulfoldon. Ez az ablak bezarodott. Sok vallalat a csod szelen. Az igen komoly import is eszi a devizatartalekot, ami 500 milliardrol par het alatt le ment 440-re. 1-2 ev es ott lesznek ahol a 90-es evekben voltak mikor a tartalek 5-10 milliardra esett es szukseg volt a Nyugat eletmento segitsegere. Csakhogy most nem fog menni a segitseg. Ruszkiorszagot agreszioja miatt vegkepp padlora kell nyomni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tomi31, 2014.04.21 16:37

Ezzel az a gond, hogy az orosz barát szélsőségesek abban reménykednek, hogy polgárháborút robbanthatnak ki, és ezzel behívhatják az oroszokat, akik majd beolvasztják őket az Orosz Föderációba. Mivel ettől Oroszország nem zárkózik el, ez élteti az elszakadás pártiakat. Az ő érdekük a polgár háború és oroszok bevonulása majd a terület annektálása, nem pedig az Ukrán szélsőségeseké, akik távolodnának az oroszoktól és Ukrajna egységét akarják beleértve a Krímet is. Oroszország amíg nem határolódik el az Ukrajna feldarabolását támogató orosz barát szélsőséges megmozdulásoktól és zárja ki, hogy az orosz hadsereg erővel beolvasztja a területet addig nem lesz igazi béke.. mivel él a remény az orosz-párti radikálisokban és küzdenek amíg nem veszítenek, ennek egyetlen módja Moszkva bezárja ezt a kaput előttük. Ezzel azt orosz vezetés is tisztában kell legyen, de nekik nem érdekük a gyors rendezés mivel ez még mindig a befolyás erősítése és Ukrajna háttérből való irányítása, gyengén tartása, orosz függőség növeléséről szól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html