Végre megszólalt Erdogan a választások után

Bár hetekig nem akarta elfogadni Recep Tayyip Erdogan, illetve a mögötte álló Igazság és Fejlődés Pártja, hogy hajszállal még Isztambult is elvesztették a főváros Ankara mellett, az elnök, most elmondott beszédében egyértelmű sikernek ítélte a március 31-i török önkormányzati választások eredményeit - írja a Daily Sabah alapján az Azonnali.hu.
Domokos László, 2019. április 28. vasárnap, 16:23
Fotó: Reuters

A március 31-i választásokon jelentős sikereket értünk el - mondta a török elnök Ankarában pártja gyűlésén.

A politikus szerint bár sajnálatos módon az AKP elvesztett három nagyvárost, tizenkét tartományt, 161 kerületet és 89 települést, összességében még így is a szavazatok 54,2 százalékát szerezték meg az ő emberei az ellenzékkel szemben.

Az elnök számára ettől függetlenül láthatóan fájó pont Isztambul, hiszen ő maga is ennek a városnak a polgármestereként indította el nagypolitikai karrierjét.

A választások kormánypárti részről valamivel gyengébb eredményei főleg a líra súlyos leértékelődésének köszönhetők: a gazdaság visszaesése miatt a bizonytalan szavazók jó része fordult az AKP ellen. Ezek a vereségek azért is fájók, mert az elnök nagyon keményen beleállt a kampányba, az ellenzéket rendszeresen terroristának bélyegezve, videókat mutogatva az új-zélandi terrortámadásról - írta a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK