Erőszakba torkolltak tüntetések Görögországban

Erőszakba torkollt egy tüntetés Athén központjában, és Szalonikiban is összetűzések történtek rendőrök és demonstrálók között szombaton.
Inforádió, MTI, 2014. december 7. vasárnap, 11:22
Fotó: Reuters

A görög fővárosban mintegy ötezren vonultak utcára, hogy megemlékezzenek egy rendőrök által agyonlőtt diák hat évvel ezelőtti haláláról. A városközpontból a diák halálának helyszínére tartva a tömeg boltokat és buszmegállókat rongált meg, valamint kifosztott egy üzletet és az utcán felgyújtotta az onnan ellopott ruhákat.

Végül a tüntetők a diák halálának helyszínén, a szélsőbaloldali és anarchista csoportok fellegvárának számító Exarcheia negyedben összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, akik könnygázzal és paprika spray-vel próbálták feloszlatni a randalírozó tömeget.

Szalonikiben a demonstrálók összevertek két civil ruhás rendőrt, emiatt a rendőrség könnygázt és fénygránátokat vetett be ellenük.

A 15 éves Alexandrosz Grigoropulosz halála 2008 decemberében Görögország-szerte hetekig tartó példátlanul erőszakos zavargásokat váltott ki. A fiút egy rendőr gellert kapott lövedéke ölte meg. 2010 októberében a gyilkos lövésért felelős, idén 39 éves rendőrt egy bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.12.07 12:51

A nemzetközi hitelminősítő az eddigi "Aa3"-ról "A1"-re módosította a japán szuverén adósosztályzatot .....A cég a leminősítés fő indokai közül kiemelte a japán kormány döntését a forgalmi adók korábban már elhatározott újabb emelésének elhalasztásáról. A Moody's megítélése szerint a halasztás kockázatokat jelent az államháztartási konszolidációra, hosszabb távon pedig a japán adósságdinamika fenntarthatóságára is....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.12.07 12:46

tandard & Poor's
A befektetési sáv aljára minősítette vissza Olaszországot a Standard & Poor's

A befektetésre ajánlott osztályzati sáv alsó szélére minősítette le Olaszország hosszú távú államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy egyre rosszabbak az olasz gazdaság növekedési és adósságkilátásai.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "BBB/A-2"-ről egy fokozattal "BBB mínusz/A-3"-ra rontotta a hosszú és rövid lejáratú szuverén olasz adósságállomány osztályzatát.

Ha az S&P a hosszú futamú olasz adósság-kötelezettségek besorolását innen még tovább rontja, azzal Olaszország ennél a cégnél átkerülne a befektetésre már nem ajánlott - spekulatív - "BB" osztályzati sávba. (MTI)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.12.07 12:16

...exportképes árukat-szolgáltatásokat létrehozni ,több közmunkát ,kevesebb diplomást ...,csak a turizmus nem elég ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html