A KSH csütörtök reggel az építőipar januári teljesítményéről ismertet számokat. Az építőipari termelés volumene 2009 decemberében 6,2 százalékkal csökkent a 2008. decemberihez képest. Szezonálisan kiigazítva a termelés – a novemberi 9,3 százalékos mérséklődést követően – decemberben 8,4 százalékkal magasabb volt az előző havinál.

Az MNB a nemzetközi tartalékok, devizalikviditás februári állapotát ismerteti. Január végén a jegybank adatai szerint az ország nemzetközi tartalékai 32,57 milliárd euróra rúgtak, míg a devizatartalékok 29,46 milliárd eurót értek el.

Az ÁKK 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 40 milliárd forint értékben. Két hete valamivel több mint kétszeres lefedettség mellett keltek el a dkj-k, az elfogadott hozamok átlaga 5,56 százalék lett.

Külföldön délelőtt 10 órakor az euróövezet januári folyó mérleg-adatait ismertetik, egy órával később pedig a devizaunió januári kereskedelmi mérlegéről érkeznek számok.

Délután fél kettőkor az amerikai fogyasztói árindex februári alakulását közlik, elemzők 0,1 százalékos emelkedést várnak a megelőző havi 0,2 százalékos bővülés után.

Ugyanekkor a heti rendszerességű amerikai munkaerőpiaci adatok kerülnek nyilvánosságra: az elemzők szerint az előző héten 455 ezer amerikai polgár nyújtotta be első alkalommal a munkanélküli ellátásért való jelentkezését, a megelőző heti 462 ezres adat után.

Szintén ebben az időpontban az USA tavalyi negyedik negyedéves folyó mérlegét is megismerhetjük; a Bloomberg konszenzusa 119,3 milliárd dolláros hiányt vár a korábbi 108 milliárd dolláros deficit után.

Délután három órakor a philadelphiai Fed márciusi mutatóját közlik, és az elemzők szerint 18 pontra bővül a mutató 17,6 pontról. Ugyanekkor a vezető indikátorokból összeállított (leading indicator) mutató februári alakulásáról is képet kaphatunk; a várakozások szerint 0,1 százalékkal javul az index az előző havi 0,3 százalékos emelkedés után.