Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Romániában az első negyedévben négymilliónál is többen szálltak repülőre, ami 30 százalékos növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest - idézte a Maszol a Romániai Repülőterek Egyesületének adatait.

A 17 légikikötő közül tizenkettőnek nőtt az utasforgalma, háromnak csökkent, kettő pedig egyáltalán nem fogadott gépeket. Aradról a Wizzair tavalyelőtti távozása óta egyetlen légitársaság sem akar repülni, aminek fő oka Temesvár közelsége. A nagybányai reptér a felújítási munkálatok miatt nem üzemel, Marosvásárhelyen azért esett vissza a forgalom mert a Wizzair átköltözött Kolozsvárra.

Az utasforgalom az erdélyi reptereken nőtt a leginkább. A temesvári repülőtér 70 százalékos plusszal büszkélkedhet és 62 százalékkal ugrott meg a nagyszebeni légikikötő forgalma. A harmadik helyen Iasi áll 62 százalékos növekedéssel. A kolozsvári reptér forgalma 60 százalékkal nőtt. Kolozsvárról jelenleg nyolc polgári légitársaság, valamint két teherfuvarozó cég indít járatokat négy belföldi és 42 külföldi célállomás felé. Az utasszám alapján a kolozsvári az ország második számú repülőtere.