Erre is figyelhetnek az Erdélybe utazók

Megugrott a romániai repülőterek forgalma az idei első negyedévben, ezen belül kiemelkedő bővülést produkáltak az erdélyi légikikötők.
Barabás Júlia, 2017. május 27. szombat, 17:01
Fotó: Napi.hu

Romániában az első negyedévben négymilliónál is többen szálltak repülőre, ami 30 százalékos növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest - idézte a Maszol a Romániai Repülőterek Egyesületének adatait.

A 17 légikikötő közül tizenkettőnek nőtt az utasforgalma, háromnak csökkent, kettő pedig egyáltalán nem fogadott gépeket. Aradról a Wizzair tavalyelőtti távozása óta egyetlen légitársaság sem akar repülni, aminek fő oka Temesvár közelsége. A nagybányai reptér a felújítási munkálatok miatt nem üzemel, Marosvásárhelyen azért esett vissza a forgalom mert a Wizzair átköltözött Kolozsvárra.

Az utasforgalom az erdélyi reptereken nőtt a leginkább. A temesvári repülőtér 70 százalékos plusszal büszkélkedhet és 62 százalékkal ugrott meg a nagyszebeni légikikötő forgalma. A harmadik helyen Iasi áll 62 százalékos növekedéssel. A kolozsvári reptér forgalma 60 százalékkal nőtt. Kolozsvárról jelenleg nyolc polgári légitársaság, valamint két teherfuvarozó cég indít járatokat négy belföldi és 42 külföldi célállomás felé. Az utasszám alapján a kolozsvári az ország második számú repülőtere.

HOZZÁSZÓLÁSOK