Erre kell figyelni a hét utolsó munkanapján

A KSH a részletes júniusi iparstatisztikát közli, az eurózónából többek közt a júniusi termelési adat érkezik, az USA-ban kiskerstatisztikát és fogyasztói bizalmi indexet publikálnak.
NAPI, 2011. augusztus 11. csütörtök, 12:25
Fotó:

A hét utolsó munkanapján a KSH az ipari termelés júniusi részletes adataival jelentkezik. Amint arról korábban beszámoltunk, az előzetes adat rendkívül gyenge lett, az éves növekmény 1 százalékra apadt.

A Magyar Nemzeti Bank júliusi statisztikai mérleg előzetes adatait közli.

Pénteken egy sor európai makroadat is érkezik: jön a francia második negyedéves GDP- és munkaerőpiaci statisztika, inflációs számok, az olasz külkermérleg. Ami fontosabb lehet, az az eurózóna ipari termelésének júniusi alakulása: az éves növekedés 4 százalékról 4,2-re gyorsulhatott.

Amerika sem lesz csendes: délután fél háromkor lát napvilágot a júliusi kiskerstatisztika - a forgalom a júniusi 0,1 százalék után 0,5 százalékkal bővülhetett. Röviddel négy óra előtt érkezik a michigani egyetem által számított fogyasztói bizalmi index augusztusi előzetes értéke, a 63 pontos várakozás alulmúlja a júliusi 63,7-es szintet - júniusban még 71 pont felett járt ez a barométer.

HOZZÁSZÓLÁSOK