Erre nem volt példa: átrajzolják a határt Belgium és Hollandia között

Belgium átad háromhektárnyi területet Hollandiának a Meuse (Maas) folyó partvonalán - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán hétfőn.
MTI, 2016. november 28. hétfő, 13:16
Fotó: MTI/EPA

A beszámoló szerint a kelet-belgiumi Liege melletti Visé közelében fekvő területet azért csatolják el, mert a Meuse partján a 60-as években végzett munkálatok megváltoztatták a folyó partvonalát, amely a két ország természetes határvonalát adja.

Charles Havard, Visé főjegyzője elmondta, hogy példa nélküli a határ megegyezésen alapuló békés módosítása, amelyet "a józan ész és a Hollandiával ápolt jó viszony tesz lehetővé". A nehezen megközelíthető földterületen nincs lakóház, így lakost Belgium nem veszít - tette hozzá Visé.

A módosításról szóló szerződést - amely átrajzolja a két ország határvonalát és ezáltal a térképét is - hétfőn írja alá Fülöp belga és Vilmos Sándor holland király Hollandiában.

A határmódosítás csak azután lép életbe, ha az arra vonatkozó határozatot mindkét ország parlamentje elfogadta, várhatóan leghamarabb 2018. január 1-jén.

(A fenti MTI/EPA-képen árvízből menekíti ki kilenc lovát egy gazdálkodó a Hollandia déli részén fekvő Beesel közelében 2010. novemberében, miután a szomszédos Belgiumban leesett nagy mennyiségű eső miatt a Maas folyó kilépett medréből.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.11.28 14:27

Ez példa nélküli? Mi is megcsináltuk pár éve a szlovákokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsitos0, 2016.11.28 13:36

Egy öreg traktor ekkora területen fordul meg !!!
Ezek tényleg ilyen hülyék, hogy képesek január elsején parlamenti üléseket tartani ????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html