Érzékeny búcsú Lengyelországtól

A francia Crédit Agricole nagybank lengyelországi leánya eladó. Úgy tűnik, Magyarország után a másik kelet-közép-európai országnak is búcsút intenek.
Barabás Júlia, 2018. július 9. hétfő, 12:34
Fotó: Reuters

A francia Crédit Agricole nagybank ki akar vonulni Lengyelországból - vette át a Reuters hírét a Business Insider Polska. Ez azért meglepő információ, mert nemrégiben még arról volt szó, hogy bővíti ottani vállalkozását, annak köszöngetően, hogy átvette az Eurobankot.

A Credit Agricole 2001-ben lépett be a lengyel piacra, ahol kiskereskedelmi banki tevékenységet folytat. Központja Wroclawban van, elnöke Piotr Kwiatkowski. A lengyel lányvállalat története 1881-ig nyúlik vissza, amikor felállt a Bank Swietokrzyski. E társaság részvényeinek 75 százalékát vette át a francia csoport. Tíz évre rá, 2011-ben egy márkaváltás nyomán létrejött a Credit Agricole Bank Polska.

Az elmúlt év végi adatok szerint a Credit Agricole Lengyelországban 97 saját, 48 partneri fiókkal és 289 CA Express hitelirodával rendelkezik. Tavaly az intézménynek 2,05 millió saját ügyfele volt. Francia bank évekkel ezelőtt kivonult Magyarországról.

A fotó forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK