Hazai frontról két fontosabb esemény is lesz: egyrészt a KSH második becslését közli arról, hogyan alakult tavaly a külkereskedelmi termékforgalom. Délután négykor pedig az NGM-re figyelnek az elemzők, a szaktárca ugyanis közzéteszi az államháztartás központi alrendszerének 2015. február végi helyzetéről szóló jelentését.

A határon túlról az első kiemelendő makroadat magyar idő szerint reggel 8 órakor érkezik, ekkor a német ipari rendelések számát közlik. Az előző havi 3,4 százalékos növekedés után szakértők 2,6 százalékot várnak januárral. Másfél órával később a német építőipari beszerzési-menedzser index okozhat izgalmakat, amit 10 óra után pár perccel eurózónás kiskereskedelmi BMI követ.

Kora délután határoz az alapkamatáról a brit jegybank, majd 13:45-kor az Európai Központi Bank esik túl ugyanilyen döntésen. Ezt 45 perccel követi Mario Draghi sajtótájékoztatója, ami valószínűleg fontosabb lesz, mint maga a döntés.

A makroadatok sorának azonban még ezzel sincs vége, hiszen délután négy órakor az amerikai ipari megrendelésekről tudhatunk meg bővebb információkat.