Esett az arany, drágult az olaj

Az arany ára csökkent, az olajé pedig emelkedett – mindkét folyamatban szerepet játszhatott Ben Bernanke gazdaságélénkítésre vonatkozó megjegyzése.
Kasnyik Márton, 2010. augusztus 30. hétfő, 09:03
Fotó:

Az arany unciánkénti ára 0,3 százalékkal 1 234,6 dollárra esett, amivel négy hetes folyamatos, összesen 4,6 százalékos erősödés szakadt meg. Az olaj hordónkénti ára 2,5 százalékkal 75 dollár fölé emelkedett - írja a Bloomberg.

Ben Westmore, a National Australia Bank melbourne-i elemzője szerint Bernanke megjegyzései nyomán optimizmus árasztotta el a piacokat, ami az olaj árának növekedésében is közrejátszott.

A befektetők azonban továbbra is az aranyba menekülnek a világgazdaságban uralkodó veszélyek elől, és elemzők szerint továbbra is felfelé ívelő trendcsatornában van a nemesfém.

A mostani megtorpanás a kulcsfontosságúnak tartott 1250 dolláros szint közeledésének is tulajdonítható - véli Jong Beom, a szöuli Tongyang Futures elemzője.

A Commerzbank elemzője, Eugen Weinberg szerint csupán idő kérdése, hogy ismét rekordszintet érjen el az arany, többek között az indiai esküvőszezon közeledése, és a befektetői bizalmatlanság miatt is.

HOZZÁSZÓLÁSOK