Észak-Korea nem állt le az atomprogrammal

Észak-Korea változatlanul folytatja az atombombához szükséges hasadóanyagok előállítását, annak ellenére, hogy ígéretet tett az atomfegyver-mentesítésre - közölte Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a szerdai szenátusi meghallgatáson az MTI híre szerint.
Domokos Erika, 2018. július 26. csütörtök, 00:07
Fotó: AFP

Az amerikai kormány a "türelmes diplomácia" mellett kötelezte el magát az Észak-Koreával, és már "haladást" is elértek a Phenjannal folytatott tárgyalásokon - mondta Pompeo.

A külügyminiszter arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy tudomása szerint Phenjan folytatja-e a tengeralattjáróról indítható ballisztikusrakéta-kísérleteit. (Észak-Korea tovább folytatja ördögi machinációit.)

Maradnak Oroszország elleni szankciók

Nem változott Washington politikája az Oroszországgal szemben hozott szankciók ügyében - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a szenátus külügyi bizottságában tartott szerdai meghallgatásán.

A Helsinkiben tartott amerikai-orosz csúcstalálkozón az amerikai fél azt próbálta kifürkészni, hogy Moszkvának szándékában áll-e a kétoldalú viszony javítása. Most az orosz térfélen van a labda - mondta Pompeo, aki szerint Trump elnök tisztában van azzal, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os amerikai választások folyamatába.

A fotó forrása: AFP Photo/KCNA via KNS.

HOZZÁSZÓLÁSOK