Észak-Korea: itt a régóta várt fordulat?

Új korszak kezdődhet a Koreai-félszigeten, az enyhülés előjele lehet az április végére tervezett észak-déli csúcstalálkozó, és májusban Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megbeszélése - mondta Csoma Mózes Korea kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 hétfő esti műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 3. kedd, 07:29
Fotó: AFP

Az észak-koreai vezetést a nemzetközi szankciók nem befolyásolták, Kim Dzsong Un imázsát a hivatalba lépése óta eltelt 7 év alatt sikerült felépíteni, ezután indulhatott meg a diplomáciai offenzíva - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

Az enyhülés árát a lehető legmagasabbra srófolta az észak-koreai vezetés, úgy látszik nagyon kiszámítottan politizáltak és elérték stratégiai céljaikat - fejtette ki a szakember. (Magyar modellt követ Észak-Korea?)

Az is az imázsépítés része volt, hogy a fiatal Kim Dzsong Un az elmúlt évek során tekintélyesebb külsőt öltött, meghízott, hogy idősebbnek tűnjék, "főnökként tudják bemutatni az észak-koreai propagandisták"- jegyezte meg Csoma Mózes.

HOZZÁSZÓLÁSOK