Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az alig burkolt utalás nyilvánvalóan Észak-Koreának és a kommunista diktatúrát vezető Kim Dzsong Unnak szólt - írja az Inforádió.

"Soha nem fogunk engedni, soha nem fogunk habozni és soha nem fog gyengülni elszántságunk, hogy megvédjük népünket, szabadságunkat és a nagyszerű amerikai lobogót" - hangoztatta Trump.

Az elnök egyúttal tőle szokatlanul meleg szavakkal beszélt Észak-Korea népéről. "Szerintem nagyszerű emberek, szorgalmasak és sokkal több melegség van bennük, mint a legtöbben gondolják".

Magát az országot mindazonáltal "súlyos problémának" nevezte Amerika és a világ számára, melyet meg kell oldani. Igyekezett megnyugtatni a japánokat, kulcsfontosságú szövetségesnek és értékes partnernek nevezve a kelet-ázsiai szigetországot, amely fölött Észak-Korea nemrég két ballisztikus rakétát is átlőtt.

Észak-Korea nem sokkal később "könyörtelen büntetést" helyezett kilátásba Donald Trump "ostoba megjegyzései" miatt.

Az amerikai elnök korábban rakétás emberkének nevezte Kim Dzsong Unt, és szükség esetén teljes megsemmisítéssel fenyegette meg Észak-Koreát. (Korábban még fordulatról szóltak a hírek.)

Az észak-koreai állami hírügynökség által szemlézett Rodong Szinmun, az észak-koreai állampárt, a Koreai Munkapárt lapja szerint Trump szavai "súlyosan ingerlik" Észak-Koreát.

"Senki sem képes megjósolni, hogy Trump mikor tesz valamilyen felelőtlen lépést. Csak és kizárólag totális fizikai erővel lehet kordában tartani és megfékezni lobbanékonyságát. Ha az Egyesült Államok rosszul ítéli meg Észak-Korea legszilárdabb elszántságát, és felelőtlen lépésre vetemedik, akkor Észak-Korea kénytelen lesz minden erejével határozott és könyörtelen büntetést mérni Amerikára. Ezt az Egyesült Államok sem tudja megakadályozni, és akkor már késő lesz sajnálkozni"

- húzta alá a Rodong Szinmun.

Trump 11 napos ázsiai körútján öt országot keres fel; két nap múlva érkezik meg Dél-Koreába.

Címlapkép: AFP /KCNA VIA KNS