Ettől tartanak a franciák

A gázolásos merényletek és a rendfenntartó erők elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak dzsihadisták az utóbbi hónapokban Európában - olvasható a francia rendőrség egyik feljegyzésében, amelyet a Le Parisien című fővárosi napilap ismertetett hétvégi számában.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 17. vasárnap, 15:10
Fotó: Napi.hu

"A dzsihadista propagandának vonatok kisiklatására buzdító, közelmúltban közzétett felhívása miatt különös figyelmet kell fordítani minden olyan információra, amely a vonatok közlekedésének megakadályozását célzó szabotázskísérlettel vagy behatolással kapcsolatos" - idézte a lap a francia rendőrség országos igazgatóságának egyik szeptember eleji feljegyzését.

"Fontos hangsúlyozni a terrorszervezeteknek a 'magányos farkasokhoz' intézett felhívásait, amelyek Európában vonatok kisiklatására, erdőtüzek és ételmérgezések előidézésre buzdítanak" - olvasható a dokumentumban.

A közlekedési eszközök a francia rendőrség szerint "kiemelt célpontot jelentenek" elsősorban a pályaudvarokon, ahol a biztonsági erőket láthatóbbá kell tenni annak érdekében, hogy "az intézkedés elrettentő jellege erősödjön".

A turista- és kulturális látványosságok - a merényletek esetén "potenciálisan jelentős emberáldozat" és "a turizmusra gyakorolt jelentős következményei" miatt - fokozott figyelmet kell, hogy kapjanak a feljegyzés szerint.

Az egyre gyakoribb gázolásos merényletek miatt a rendőrség azt kéri az autókölcsönzőktől, hogy minden lopást azonnali hatállyal jelentsenek be a rendőrségen, illetve jelezzék, ha gyanús viselkedésű embert észlelnek a telephelyeken.

A rendőrség az egyenruhát viselő rendőrök és katonák védelmére is "megfelelő intézkedéseket" javasol, miután ők váltak a dizshadisták "kiemelt célpontjaivá".

Franciaországban pénteken idén hetedik alkalommal támadtak rá egy, a terrorfenyegetettség miatt az utcán szolgálatot teljesítő katonára. A hadsereg a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen 2015 januárjában végrehajtott terrortámadás óta segíti a rendőri erőket a terrorkészültség biztosításában.

A kormány csütörtök este jelentette be, hogy a rendkívüli állapot november 1-jei kivezetése után továbbra is 7 ezer, válsághelyzetben pedig 10 ezer katona fogja segíteni a rendőrök munkáját a köztereken. A mozgásukat azonban a sorozatos támadások miatt átszervezi a hadsereg.

(A kép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.09.17 15:47

Ugye ugye, kellett a migráns mocskot beebgedni az országba. Nem Macron-t kellett volna megválasztani, hanem LePent. Itt már radikális megoldások kellenek, nem pedig maszatolás. Tisztán látszik, hogy a jelenlegi ballibber elit teljesen alkalmatlan a helyzet kezelésére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html