EU-csúcson koordinálják a járványkezelést

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jobb összehangolása érdekében Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csúcstalálkozót hívott össze január 21-re.
Rácz Gergő, 2021. január 8. péntek, 15:51
Fotó: AFP

A koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések koordinációjáról szóló, videókonferencia keretében tervezett csúcstalálkozó 18 órakor kezdődik - idézi a Barend Leyts, Michel szóvivője által elmondottakat az MTI.

A virtuális EU-csúcs várhatóan a tagországok oltási kampányának összehangolására összpontosít majd.

Az Európai Unió mind a 27 tagállamában egységesen december 27-én, vasárnap kezdődött meg a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása, miután az Európai Bizottság néhány nappal korábban engedélyezte a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett vakcina európai alkalmazását.

Azóta a szintén amerikai Moderna vakcináját is jóváhagyták, és 300 millió helyett 600 millió adag oltóanyag beszerzéséről állapodtak meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bobby11, 2021.01.09 10:46

Vakcina beszerzéssel kéne inkább tempózni, f*szkalapok.
Nem az egyeztetés egyeztetéséről egyeztetni.

Elég lenne a 60+nak otthon maradni, a többit meg hagyjuk már békén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tretyakov, 2021.01.08 16:07

Sajnos elkéstetek gyerekek, talán a kezdeteknél lett volna esély. De egyes szilárdan " jogállamok" akkor is megfúrták volna a közös bulit, szerintem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html