Európa kész átvenni az USA helyét a klímaharcban

Az Európai Unió kész erősíteni az együttműködést a párizsi klímaegyezmény többi aláírójával, miután az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan is megkezdte a kilépés folyamatát - hangsúlyozta kedden Miguel Arias Canete, az Európai Bizottság éghajlat- és energiapolitikáért felelős tagja.
Szabó Dániel, 2019. november 5. kedd, 13:10
Fotó: Pixabay

A párizsi megállapodás a friss fejlemények ellenére sincsen veszélyben, az alapjai továbbra is szilárdak - szögezte le a spanyol uniós biztos a Twitteren.

"Ezután is együtt fogunk dolgozni azon szereplőkkel, entitásokkal az Egyesült Államokban, amelyek elkötelezettek az ambiciózus klímavédelmi fellépés iránt" - írta az egyezmény mellett kiálló amerikai szövetségi államokra és városokra utalva.

Washington hétfőn hivatalosan megindította a várhatóan nagyjából egy évig tartó kiválási folyamatot, amely a jövő évi amerikai elnökválasztást követően zárul le.

Donald Trump amerikai elnök már a választási kampányban is a szerződés megrögzött ellenzőjeként lépett fel, kormánya pedig az elmúlt évek folyamán számos meglévő környezetvédelmi szabályozást helyezett hatályon kívül vagy gyengített meg arra hivatkozva, hogy azok rontják az ország versenyképességét.

A 2015-ös párizsi klímaegyezményt a világ szinte minden országa aláírta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.11.06 08:36

Európa olyan gyenge mint a harmatos tevefing !!! Kezdhetnék azzal, bezárják a Német szemes erőműveiket !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.11.05 23:28

Sok idióta. Klímaváltozás mindig is volt, van és lesz is, azt nem az ember okozza, hanem asztronómiai okai vannak. A klíma hiszit hyelett inkább tényleges környezetvédelemmel foglalkoznának, azaz a pazarlás, a szemetelés megszűntetésével, az ipari folyamatok hatékonyságának növelésével, a vízkészletek tisztaságának megőrzésével, a szelektív szemétgyűjtéssel, a por és füst szennyezés csökkentésével, és mindenekelőtt az újrahasznosítással, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni. Sok idióta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html