Menekültekre szabott uniós vízumot vezethetnek be

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) hétfőn megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést, ezt követően az EP plenárisa még december közepe előtt, Strasbourgban megszavazhatja a javaslatot.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 3. hétfő, 17:57
Fotó: AFP - Philippe Huguen

Amennyiben a 37 támogató, 10 elutasító szavazattal és három tartózkodás mellett megszavazott határozatot az EP plenáris ülésén is elfogadják, a LIBE képviselői,fel kívánják szólítani az Európai Bizottságot, hogy áprilisig tegyen javaslatot a védelmet kérő személyek legális beutazási lehetőségeit megteremtő közösségi jogi keret kialakítására, olyan humanitárius célú vízum létrehozására, amely lehetővé tenné a menedékkérelem benyújtását az ezt önként vállaló EU-tagállamok unión kívüli külképviseletein - írja az MTI. (Az olaszok közben bekeményítenek.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.03 19:29

Uniós állampolgárság nincs, de uniós vízum legyen mi?
Még akkor se, ha az EU-ban elérjük a teljes foglalkoztatást.
Ennyi idő alatt már meg kellett volna oldani politikailag, hogy a saját hazájukban dolgozzanak, építsék és ne rombolják a hazájukat.
Talán a fegyverlobby nem engedi?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.03 18:25

A bukott Európa Parlament búcsúajándéka Európának: párszázmillió újabb bantu migráns. Majd eltartjuk az adónkból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html