Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Stella Kyriakides, az unió egészségügyért felelős biztosa az Európai Parlament legutóbbi vitanapján elmondta, hogy a helyzet nagyon gyorsan változik, és ennek súlyos közegészségügyi következményei lesznek - idézi a nyilatkozatot az MTI.

"Az EU polgári védelmi mechanizmusa aktiválódott. Készek vagyunk támogatni a tagállamokat, és arra, hogy erőteljes és összehangolt választ adjunk a problémára az unión kívül és belül is. Az EU betegségmegelőzési központjával szoros kapcsolatban vagyunk, a tagállami erőfeszítéseket központilag is támogatjuk" - mondta.

Nikolina Brnac, az Európai Tanácsot képviselő horvát politikus elmondta, hogy az EU nagyon komoly veszi a SARS-hoz genetikailag hasonló új vírust.

A vírus nagyon veszélyes, a halálozási ráta három százalék, lappangási ideje pedig hosszabb, mint a SARS-é. Európai állampolgárok egyelőre nem betegedtek meg - közölte.

Brnac leszögezte, hogy Európai Unió figyelemmel követi az eseményeket, és kollektív választ fog találni a veszély kezelésre, amelyhez azonban döntő fontosságú a különböző ágazatok közötti információcsere.

Az egészségügyi és élelmiszerbiztonsági főigazgatóság már tárgyal az európai betegségmegelőzési és járványvédelmi központtal. Urai vagyunk a helyzetnek - hangsúlyozta a horvát politikus.