Az álhírekről is tanácskoznak az uniós külügyminiszterek

Az uniós tagállamok külügyminiszterei hétfői brüsszeli ülésükön véleményt cserélnek az unió félretájékoztatással szembeni lehetséges lépéseiről, előkészítik a februárban esedékes EU-Arab Államok Ligája találkozót, és hétfő délután, valamint kedden részt vesznek a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) és Afrikai Unióval való találkozón - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. január 20. vasárnap, 16:23
Fotó: Shutterstock

Az uniós tagállamok külügyminiszterei a félretájékoztatással szembeni, az Európai Bizottság által 2018 decemberében előterjesztett cselekvési terv végrehajtásáról egyeztetnek, és a tervek szerint elsősorban annak külső vonatkozásaival foglalkoznak.

A külügyminiszteri tanács ülésének részleteit ismerő uniós források szerint a külső vonatkozások elsősorban az oroszországi eredetű dezinformációs tevékenység felderítésére, megfékezésére és felszámolására összpontosít, amely tevékenység információk szerint elsősorban a májusban esedékes európai parlamenti választások befolyásolására irányulnak. Mint közölték, a miniszterek az álhírek gyors felismerése, ellenőrzése és terjedésük saját eszközökkel való megállítására összpontosító akcióterv lehetőségeit tekintik át.

A tanács megbeszélést tart a 22. EU- Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) miniszteri szintű találkozóról, amelyet a külügyminiszterek ülésének napján tartanak Brüsszelben, és várhatóan következtetéseket fogad el az EU és a legdinamikusabban fejlődő gazdaságú ázsiai országok közötti kapcsolatokról, a kapcsolatok szorosabbra fűzésének lehetőségeiről.

A külügyi tanács előkészítő megbeszélést tart az EU-Arab Államok Ligája miniszteri találkozóhoz. Ezt február 4-én tartják Brüsszelben, a február 24-25-én az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tervezett csúcstalálkozót megelőzően.

A találkozók témái között szerepel egyebek mellett a migráció okozta kihívások kezelése, valamint a közel-keleti helyzet, Jeruzsálem státusa és a szíriai konfliktus alakulása okozta feladatok áttekintése.

A hétfőn kezdődő kétnapos EU-Afrikai Unió miniszteri szintű találkozón a külügyminiszterek megvitatják az együttműködések előrehaladását az afrikai partnerországokkal. A találkozó fő témái között szerepel a béke és a biztonság megteremtése és megőrzése, a kereskedelem, beruházás és a gazdasági integráció erősítése, valamint az együttműködés megerősítése a szabályokon alapuló globális rend támogatása érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.20 18:21

Tehát, ha jól értem, az oroszok hatalmas pénzt és energiát fektetnek abba, hogy bevándorlásellenes kormányokat juttassanak hatalomra szerte Európában, ahelyett, hogy ölbetett kézzel, vigyorogva néznék az elfeketedő, káoszba süllyedő Európát... ha így van, akkor csak hálásak lehetünk nekik...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html