Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Tanács előző nap újabb nyolc orosz tisztségviselőt vett fel az Ukrajnával szembeni orosz agresszió miatt létrehozott szankciós listára. A testület közölte: a lista bővítésével a kercsi-szorosi és azovi-tengeri helyzet eszkalálódására és a nemzetközi jog Oroszország általi megsértésére reagáltak - írta az MTI híre alapján a Hvg.hu.

A szankcióval sújtott tisztségviselők között van az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat krími és szevasztopoli határigazgatóságának vezetője és helyettese, valamint három tengerészparancsnok, akik aktív közreműködtek ukrán hajók feltartóztatásában. A szankciós listára került két olyan orosz tisztségviselő, aki ellenőrzőpontokon teljesített szolgálatot, valamint egy krími orosz katonai parancsnok. Az EU a Krím félsziget bekebelezésének ötödik évfordulóján hozta meg a döntését. amelyet az Egyesült Államokkal és Kanadával is egyeztetett. A két ország szintén rendelt el szankciókat.

Az orosz fél nem hagyja válasz nélkül az Európai Uniónak ezt a barátságtalan lépését - áll az orosz külügyminisztérium közleményében.

A legutóbbi uniós döntés révén az ukrajnai válsággal kapcsolatban összesem 170 orosz magán- és 44 jogi személy került fel a szankciós listára.