Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós tanács tájékoztatása szerint a szankciók kiszélesítésére a jogellenesen annektált Krími Autonóm Köztársaságban és az ukrajnai Szevasztopol városában 2019. szeptember 8-án tartott orosz helyhatósági választások megszervezésének következtében került sor.

Indoklásuk szerint a választások megszervezésében való részvételükkel a hét ember aktívan támogatta az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető orosz fellépéseket, és ilyen jellegű intézkedéseket hajtottak végre.

A határozattal 177-re nőtt az unió által jegyzékbe vettek száma. A szankciós rendszer keretében az EU korábban 44 szervezet vagyoni eszközeit is befagyasztotta. Ez azt jelenti, hogy az e szervezetek tulajdonát képező, az EU területén lévő összes vagyoni eszközt zárolták, uniós személyek és szervezetek pedig nem bocsáthatnak e szervezetek, vagy emberek rendelkezésére pénzügyi eszközöket.

A Krím és Szevasztopol területére vonatkozó, ezek jogellenes annektálása miatt bevezetett korlátozó intézkedések a jelen állás szerint június 23-ig vannak érvényben.