Az EU segélyt biztosít a Csád-tó régiójának országai számára

Az Európai Unió 138 millió euró (mintegy 44 milliárd forint) értékű humanitárius és fejlesztési segélyt biztosít az afrikai Csád-tó régiójának országai, Nigéria, Niger, Csád és Kamerun számára - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
Szász Péter, 2018. szeptember 3. hétfő, 13:55
Fotó: Pixabay

Az elhúzódó humanitárius válság, a romló biztonsági helyzet, valamint az újra és újra jelentkező erőszakos cselekmények rontják a régió lakóinak biztonságát.

A megítélt támogatás a kiszolgáltatott és veszélyeztetett közösségek megsegítésére biztosított új, 232 millió eurós (mintegy 74 milliárd forint), átfogó uniós segélycsomag első részét képezi. Az unió korábban, a 2014-2017 közötti időszakban közel 700 millió euró (mintegy 224 milliárd forint) értékű csomaggal járult hozzá a régióban élők helyben maradását és humanitárius szükségleteit támogató programokhoz.

A hétfőn megítélt humanitárius támogatás főként élelmiszer- és egészségügyi ellátást, valamint a lakhatás megteremtését biztosítja. A fejlesztési támogatás megfelelő biztonsági feltételeket teremt a lakóhelyüket elhagyni kényszerültek számára, segíti a menekültek visszatérését és visszailleszkedését, valamint hozzájárul a gazdasági fellendüléséhez és a munkahelyteremtéshez.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK