Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2021-es év sorsdöntő Románia számára, hiszen az uniótól kétszer nagyobb finanszírozási keretet kap, mint korábban bármikor a csatlakozástól számítva azt követően, hogy az Európai Parlament jóváhagyta a 2021-2027 közötti uniós költségvetést és a helyreállítási alapot - idézte a Maszol Winkler Gyulát az RMDSZ európai parlamenti képviselőjét.

Alapvető fontosságú, hogy minél hamarabb alakuljon meg az új bukaresti kormány, amely kidolgozza az uniós források felhasználásának tervét. A 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó operatív programok kapcsán is fontos, hogy lehívják a még rendelkezésre álló összegeket, de az új EU-s munkahelyvédelmi program által elérhető támogatásokat is minél nagyobb mértékben fel kellene használni - fejtegette Winkler Gyula.

Az új kormánynak sürgősen felül kell vizsgálnia a nemzeti helyreállítási tervet, amelyet novemberben dolgoztak ki, és amelyet a brüsszeli hatóságok bíráltak, ugyanis nem tartalmazza a fenntarthatóság követelményeit, illetve a zöld gazdaságra való átálláshoz szükséges fontos reformintézkedéseket. Mindez szükséges, hogy az ország hatékonyan tudja felhasználni a rendelkezésre álló uniós forrásokat.