Ez lesz Brüsszel újabb nagy dobása

Három színnel különböztetnék meg az EU-ban kapható élelmiszereket, aszerint, hogy azok összetevőikben, vagy épp küllemükben, csomagolásukban mennyire térnek el az egyes tagállamokban - ezt javasolja egy, a Magyar Hang birtokába került bizottsági kutatás, amely az élelmiszerek minőségét vizsgálta.
Domokos László, 2019. május 19. vasárnap, 16:00
Fotó: Getty Images

A dokumentumban ismertetett terv szerint ez a minőségi osztályozás két részből állna, az egyik a csomagolást, a megjelenést, míg az élettani szempontból talán fontosabb másik az összetevőket jelölné a fogyasztók számára.

Ezek alapján zöld színnel azokat a termékeket jelölnék meg, amelyek minden tagállamban pontosan ugyanazokból az összetevőkből állnak, és a nyelven kívül a csomagolásuk, megjelenésük is minden apró részletben egyezik. Sárga színkódot kapnának azok a termékek, amelyek összetevőiben, alapanyagaiban akadnak kisebb eltérések. Pirossal pedig azokat az élelmiszereket jelölnék, amelyek teljes mértékben különböznek az egyes tagállamokban - írta a lap.

Az elmúlt években a magyar kormányzat is többször feszegette azt a kérdést, hogy vannak-e és ha igen, milyen különbségek mutatkoznak az EU-n belül ugyanazon termékek minősége között. Az uniós vizsgálat arra jutott, hogy a vizsgált termékek 31 százalékánál hiába mások az összetevők, ezeket sehogy vagy alig jelzik, nem tüntetik fel a csomagoláson.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.05.20 10:07

Ezt akarta a bunkó keleti barbár, most megkaphatják a sebbfejek. A f*****ba sincsen a keletiek étkezési kultúrája a nyugatiakéhoz. Magyarország a dagadt emberek hazája, Németh Szilárd malacpofája meg többi jó zsíros nehéz kaja jóvoltából. B****tok meg a hungarikumjaitokat fideszesek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2019.05.20 08:10

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tesztelo, 2019.05.20 00:11

@sandor070125: Ez egy hülyeség. Attól, hogy más valakinek az összetevője, nem biztos hogy rosszabb minőségű. Pl. a magyarok jobban szeretik a paprikás ízeket, ezért mondjuk a levesporba több paprika kerül, akkor nem lesz rosszabb minőségű (sőt), de sárga jelzést fog kapni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.19 19:34

@narancsragacs: amíg a multi márkanevén árulják az árut, addig ez a multi gondja és nem a termelő-beszállítóé, Móricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.05.19 19:27

Na akkor szarban lesznek a magyar termelők mert már itthon is minőséget kell adniuk :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html