Szomorú hírt kaptak a focirajongók: elhalasztják az idei Eb-t

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) keddi döntése értelmében a tervezettnél egy évvel később, 2021 nyarán rendezik meg az Európa-bajnokságot - írta a BBC a norvég Labdarúgó-szövetségtől származó információkra hivatkozva.
Domokos László, 2020. március 17. kedd, 15:24
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A döntésre azért volt szükség, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságokat a nyári hónapokban befejezhessék - derül ki a Eurosport honlapjáról.

Az Európa-bajnokságot eredetileg június 12. és július 12. között bonyolították volna le, méghozzá rendhagyó módon 12 ország, többek között Magyarország bevonásával.

A kontinenstorna azt követően került veszélybe, hogy Európában is megjelent az új típusú koronavírus, emiatt több kormány döntött a sportesemények ideiglenes felfüggesztése mellett. Mivel lehet hogy, hónapokig nem folytatódhatnak a labdarúgó-bajnokságok küzdelmei, a nyári Eb eltolásával lehetett megteremteni az esélyt a szezon lezárására.

Elsőként a Norvég Labdarúgó-szövetség írta ki Twitter-oldalára, hogy az UEFA keddi konferenciáján megszületett a döntés, és az Eb-t 2021 nyarán tartják meg, június 11. és július 11. között.

Egyelőre senki sem tudja biztosan, hogy mikor térhetnek vissza idén tavasszal a pályára a futballcsapatok. Elkerülhetetlen, hogy a nyári hónapokra csússzon a befejezés, ami a versenynaptár átalakításának köszönhetően most már könnyedén kivitelezhető.

A Guardian szerint a jövő nyári Eb bajnokság is okozhat problémákat logisztikai szempontból az UEFA-nak, ugyanis az eddigi tervek szerint július 7. és augusztus 1. között a nőknek rendeznek Európa-bajnokságot Angliában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2020.03.17 15:45

Semmi gond. Max nem az idén , hanem jövőre nem látjuk a falábú magyar válogatottat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html