Euró nélkül könnyebb az élet?

Ideiglenesen el kellene hagynia az euróövezetet Görögországnak, Írországnak és Portugáliának, ha nem tudják kezelni az adósságválságot - javasolja a Pimco, a világ legnagyobb kötvényalap-kezelője.
MTI-Eco, 2010. december 20. hétfő, 14:47
Fotó:

Andrew Bosomworth, a Pimco portfólió-kezelői üzletágának vezetője szerint az euró rögzített árfolyamrendszere megbéklyózza a három országot, a nemzeti valutával viszont árfolyamelőnyre tennének szert, amelynek hatására fellendülhet az export és beindulhat a növekedés.

A gazdasági növekedés révén aztán csökkenthető lenne a hatalmas adósságteher, a válság enyhülése és a piaci bizalom helyreállása után pedig mindhárom ország visszatérhetne a valutaunióba - mondta a kötvénypiaci óriáscég üzletágvezetője a Die Welt című német lap hétfői számában megjelent interjúban.

Súlyos gondokkal küzd másik három eurőövezeti tag, Spanyolország, Olaszország és Belgium is, "de ezek az országok jó eséllyel az euróövezeten belül is meg tudják oldani a problémáikat" - mondta Andrew Bosomworth.

Ugyanakkor külső támogatás nélkül ők sem jutnak könnyen egyről a kettőre, az eurókötvényt, a közös európai állampapírt ezért "előbb-utóbb be kell vezetni" - tette hozzá a közel ezermilliárd dollár értékű kötvényt kezelő társaság szakértője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodian, 2010.12.20 16:35

Ennek a figurának, ha beteg a neje, biztosan kidobja otthonról, hogy oldja meg a gyógyulását, ahogy tudja, és ha meggyógyult, hazajöhet. Szép ember, mi?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html