Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén áprilisban márciushoz képest szezonális kiigazítással 0,5 százalékkal mérséklődött az ipari termelés az euróövezet 19 tagállamában, és 0,7 százalékkal csökkent az Európai Unió 28 tagállamában. Márciusban az előző havihoz képest az euróövezetben 0,4 százalék, az EU-ban 0,2 százalék volt a csökkenés - írja összefoglalójában az MTI.

Éves bázison az euróövezetben 0,4 százalékkal, az EU-ban 0,1 százalékkal zsugorodott az ipari termelés az idén áprilisban. Márciusban az euróövezetben 0,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest az ipari termelés, az EU-ban viszont 0,4 százalékkal emelkedett.

A legnagyobb havi csökkenést az Egyesült Királyságban regisztrálták áprilisban, 2,7 százalékosat. Lettországban 2,0 százalékkal esett az ipari termelés áprilisban az előző havihoz képest. Írországban 3,6 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban az előző havihoz képest, Portugáliában 2,9 százalékkal, Finnországban 2,2 százalékkal, Luxembourgban pedig 2,1 százalékkal emelkedett.

A legnagyobb éves csökkenés a németországi ipari termelésben következett be áprilisban, 3,4 százalékos. Hollandiában 2,7 százalék, Lettországban és az Egyesült Királyságban pedig egyaránt 2,4 százalék volt az ipari termelés éves csökkenése áprilisban.

Az ipari termelés legnagyobb éves növekedését sorrendben Litvániában (13,8 százalék), Írországban (6,9 százalék), Lengyelországban (6,6 százalék), Finnországban (6,5 százalék), Szlovákiában (6,4 százalék) és Magyarországon (6,0 százalék) regisztrálták áprilisban.