Elkeserítő képet fest az európai nyomorstatisztika

Több mint 92 millió ember él a szegénységi küszöb közelében, ami az Európai Unió lakosságának tekintetében majdnem 22 százalékos arány – írja az Eurostat.
Rácz Gergő, 2020. október 16. péntek, 16:22
Fotó: Napi.hu

A frissen megjelent adatok 2019-re vonatkoznak, így nem tartalmazzák a koronavírus okozta gazdasági sokk hatásait. Éppen emiatt azonban kulcsfontosságú szerepet játszanak majd a világjárvány gazdasági és társadalmi kárainak felmérésekor - idézi a tanulmányt a Világgazdaság.

Magyarországon az évek óta tartó csökkenés után, már az embereknek kevesebb mint 19 százaléka élt az elszegényedés határán, ami az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai alapján az átlagnál alacsonyabbnak számít.

Hasonló a helyzet Lengyelországban 18 százalékkal, míg Szlovákiában már csak 16 százalék volt ez az arány.

 

null

null


 

A kutatás alapján Csehországban élnek a legkevesebben e tekintetben veszélyben, ott a lakosság 13 százaléka, míg Szlovéniában már 14 százalék, addig Finnországban az emberek 16 százaléka élt a küszöb környékén.

A legnagyobb arányban Bulgáriában voltak az elszegényedés határán 33 százalékkal, őket követi a sorban Románia 31 százalékkal és Görögország 30 százalékkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2020.10.16 23:31

Ez hol elkeserítő? Hogyan néznek ki ezek a számok Afrikában. Ázsiában vagy Latin-Amerikában?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html