Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság 2006-ban több tízmillió euró megtéríttetésére kötelezte Spanyolországot hét futballklubbal szemben, amelyek a brüsszeli testület álláspontja szerint tisztességtelen előnyhöz jutottak az uniós szabályokkal összeegyeztethetetlen állami támogatások miatt.

Különböző okok miatt állapítottak meg jogellenes támogatást az érintett csapatoknál. A Real Madrid, az FC Barcelona, az Athletic Bilbao és az Osasuna esetében azt kifogásolták, hogy több mint húsz éven át nonprofit társaságokként kezelték őket, és ezért kevesebbet kellett adózniuk, mint más sportvállalkozásoknak. Az elmaradt adóbevételek becslések szerint akár az 5 millió eurót is elérhették futballklubonként.

A luxembourgi székhelyű törvényszék a klubok fellebbezése nyomán kedden megsemmisítette a bizottság döntését, mondván, a vizsgálat során számos hibát követtek el.

"Az Európai Bizottság nem bizonyította a szükséges jogi sztenderdeknek megfelelően, hogy a kérdéses intézkedés az érintettek előnyére vált" - írták az ítéletet ismertető közleményben.

Két hónapon belül fellebbezni lehet a verdikt ellen.