A kalkulátorral nincs sok tennivaló, először is válassza ki Magyarországot a térképen. Ezután egyszerűen be kell írni, hogy az Önök háztartásában mekkora a havi nettó jövedelem.

A következő lépés, hogy megadjuk, hány 14 év feletti és alatti él velünk együtt, majd ezután a rendszer kiszámolja, hogy hogyan viszonyul az Ön keresete a többi magyaréhoz.

Érdekesség, hogy nem csak a magyar adatokkal tudja összehasonlítani a fizetését, hanem bármely más országhoz, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy nettó havi fizetését átváltsa euróra. A cikk írásának pillanatában egy euró 327,5 forintot ért, azaz ennyivel kell elosztania a jövedelmét.

Ez egyébként számos érdekességre is rávilágít. A magyar átlagbér, a KSH legfrissebb adatai szerint nettó 215,7 ezer forint. Amennyiben ezt megduplázzuk - tehát feltételezzük, hogy egy magyar háztartás mindkét tagja megkeresi az átlagbért - úgy már itthon csak 10 százalék keres nálunk jobban. Ugyanez az összeg Franciaországban már csak a legalsó 10 százalékra elég.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.