Amint azt Kincs István, a társaság elnöke a Napi Gazdaságnak korábban adott interjújában elmondta, a listázást követően fél éven belül részvénykibocsátás is lehetséges, a társaság ugyanis külföldön szeretne terjeszkedni. Az Őrmester két céget már fel is vásárolt a közelmúltban és egy ügyfél-vásárlási akvizíciót is végrehajtott. Jelenleg három leányvállalata van külföldön, ebből a legnagyobb és a legjobban növekvő Szlovákiában. Emellett Romániában és Szerbiában van jelen.

Az Őrmester anyavállalati szinten 1,6 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, ez négyszázalékos csökkenést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. Az anyavállalat profitja - részben az akvizíciós költségek miatt - tavaly 70 százalékkal 19 millió forintra esett vissza, és számottevő növekedést az idén sem vár a menedzsment. 

Az Őrmester a megjelenéshez az Erste Befektetési Zrt. segítségét vette igénybe a részvényeinek technikai tőzsdei bevezetésére való felkészüléséhez. A vagyonvédelmi céget az utóbbi egy évben az Erste Befektetési Zrt. az úgynevezett "pre-IPO advisory" szolgáltatás keretében készítette fel a tőzsdére lépéshez, illetve a tőzsdei jelenlét kapcsán felmerülő elvárások teljesítéséhez.

Cselovszki Róbert az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: A tőzsdei bevezetés minden cég életében kiemelt mozzanat és nagy jelentősége van a tranzakciónak az egész tőzsde szempontjából is, hiszen egy tőzsdei bevezetés korántsem mindennapos esemény itthon. Az Őrmesternek nyújtott pre-IPO advisory" tanácsadás a tőzsdeéretté válás jegyében teljes stratégiai menedzsment tanácsadást takart: a stratégiaalkotástól kezdve, a belső szervezet és folyamatok hatékonnyá tételén és átalakításán (beleértve a tőzsdei funkciók kialakítását is), valamint a beszámoltatási és reporting rendszeren át, egészen a növekedési és terjeszkedési elképzelések kialakításában és megvalósításában való részvételig.