Ez a kínai szupervasút elkerüli Magyarországot

Az újabb "végtelen hosszan" kígyózó Kína-Európa vasúti összeköttetés messze elkerüli Magyarországot, az igazi hasznot egy orosz cég fölözi le.
Barabás Júlia, 2017. december 17. vasárnap, 12:22
Fotó: Pexels

Elindult az első fuvar az olaszországi Milánóból a kínai Csengtu városába - adta hírül a Gazeta Wyborcza az orosz RZD vasúttársaság közleményét. Milánó a 11. európai város, amely állandó vasúti összeköttetésbe került Kínával. A szerelvények két hét alatt teszik meg a 11 ezer kilométeres utat Szecsuán tartomány fővárosáig.

Menet közben azonban nem kanyarodik Magyarország felé, hanem Németországon, Lengyelországon, Fehéroroszországon, Oroszországon és Kazahsztánon haladnak át. A járatokat az orosz vasúttársaság (RZD) szervezi. Ebbe beletartozik például a vámügyintés az EU lengyelországi határán. A további utat megkönnyíti, hogy Fehéroroszország, Oroszország és Kazahsztán az Eurázsiai Unió tagjai.

Ugyanakkor az RDZ igyekszik minél hosszabb szerelvényeket kialakítani, hogy minél hatékonyabban üzemeltessék a Milánó-Csengtu szállítási útvonalat. Ezért keresi is azokat a termékeket, amelyeket Kínába lehet szállítani. Visszafelé természetesen szügyig rakott szerelvények érkeznek.

A nyitókép forrása: Pixels.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.12.17 12:53

@RealMan:
igazság megint csak Orbán igazsága lett ( gazsága )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.12.17 12:52

Na, akkor bizony az igazás megint csak Orbán igazsága lett. Előbb vagy utóbb egy fotelhuszár biztosan lerúgja őkegyelme fejét, egy karton Rothschild pezsgőt teszek rá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html