Ez is egy válasz a bevándorlásra

Az Európai Fejlesztési Bank (EIB) bejelentése szerint öt ország, köztük a lengyelek, úgy döntöttek, hogy hozzájárulnak a banknak ahhoz a programjához, amelynek célja a migrációs válság következményeinek enyhítése - tudósított a gazeta.pl. Varsó 50 millió eurót (15,5 milliárd forint, egy jobb futballstadion ára) fog adni erre a célra.
Barabás Júlia, 2017. szeptember 21. csütörtök, 06:20
Fotó: Reuters

A program helyben, az unió déli szomszédainál és a nyugat-balkáni államokban kezeli a bevándorlás problémáját. Az ehhez ígért befizetések lehetővé teszik egy különleges alap létrehozását, a magánszektor bevonását és a kulcsfontosságú infrastruktúra fejlesztését ezeken a területeken.

Lengyelország az első államok között van, amelyek az EIB kezdeményezésére bejelentették a befizetést, az 50 millió eurós összeg az egyik legnagyobb hozzájárulás. Mateusz Morawiecki miniszterelnök-helyettes közölte, hogy a lengyel kormány a helyszínen akar segítséget nyújtani a migráció kezelésében.

Lengyelországon kívül Olaszország (45 millió euró), Szlovákia (kétmillió euró), Szlovénia (félmillió euró) és Luxemburg (400 ezer euró) járulnak hozzá az EIB-s program költségeikhez.

(A nyitókép forrása: Reuters)

HOZZÁSZÓLÁSOK