Ez már döfi: 80 ezer forintos év végi jutalom

A Biedronka, Lengyelország legnagyobb áruházlánca bőkezű ajándékkal jutalmazza dolgozóit, akik helyt állnak a koronavírus-járvány viharai idején.
Barabás Júlia, 2020. december 10. csütörtök, 06:20
Fotó: Napi.hu

A portugál tulajdonú Biedronka, Lengyelország legnagyobb kereskedelmi lánca elhatározta, hogy a koronavírus-járványhoz kapcsolódva lehetőséget ad munkatársainak 1000 zloty (80 ezer forint) kedvezmény levásárlására a hálózat üzleteiben - írta a Business Insider Polska. A lehetőség nem vonatkozik a menedzsment tagjaira, de élhetnek a céggel együttműködő franchise-partnerek és biztonsági cégek dolgozóinak igen.

Összességében a hálózat 60 ezer dolgozója részesülhet a kedvezményből, ami 2021. január végéig levásárolható és a Biedronka minden termékére vonatkozik. A cégvezetés úgy gondolja, hogy a dolgozói gárda jó munkájára a járvány idején nagy szüksége volt az egész országnak. Ezt akarják elismerni a kedvezménnyel.

Az 1000 zloty nem egyedüli a kedvezmények sorában, a Biedronka dolgozói minden évben decemberben amúgy is kapnak ajándékutalványokat, amelyek értéke a dolgozók jövedelmétől függ. Ezenfelül ajándékcsomagokat is hoz nekik a Jézuska.

Ugyanakkor az áruházláncnál működő három szakszervezet nemrég azt követelte, hogy bruttó 1500 zlotyt kapjanak a dolgozók a járvány alatt végzett pluszmunkájukért. Válaszában a hálózat arra emlékeztetett, hogy idén magasabb évi jutalmat adott, bruttó 2300 zlotyt, illetve külön juttatást a járvány elején, márciusban többletmunkát vállaltak. Ezek együttes összege 550 zloty volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK