Ez vár Európára - új előrejelzés érkezett

Az Observer/Opinium közvélemény-kutatása alapján három százalékkal többen támogatják, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból, mint ahányan a maradnának. A kilépést a megkérdezettek 43 százaléka támogatta, a maradást pedig csak a 40 százalékuk - írja a Guardian cikke alapján az Index.
Napi.hu, 2016. június 5. vasárnap, 12:57
Fotó: MTI/EPA

A maradást pártolók tábora 4 százalékkal csökkent, kilépést támogatóké három százalékkal nőtt az elmúlt két hétben. Ebben az időszakban Boris Johnson és Michael Gove is megállást nélkül kampányolt a bevándorlás ellen - írja az Index a Guardianra hivatkozva.

Kampányuk sikerességét mutatja, hogy a felmérés alapján ötből két szavazó említi meg a bevándorlást, amikor arról kérdezik, hogy melyik az a téma, ami leginkább meghatározza a választását. A 2007 megkérdezett nagyjából fele gondolta úgy, hogy jobb lenne, ha az Egyesült Királyság saját maga hozhatna törvényeket a bevándorlásról, és nem korlátozná ebben az EU.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

enapi@citromail.hu, 2016.06.05 16:49

?...Angliában éveknóta kisebbségebn vannak a több generációs angolok.
Minden negyedik gyermek lengyel és minden 2. fiú muszlim nagyvárosokban.
Angliában 50 év múlva - inkább előbb - az eredeti angolok részaránya 30% alá süllyed.
Angliában pontosan, hogy nem téma a bevándorlás.
Az indiaiakat pl. eleve egyenértékű állampolgárnak fogadja el a köznép is a gyarmati múlt miatt.
Itt gazdasági okok húzodnak meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html