Ez vár ránk hétfőn

Itthonról külker- és szállodastatisztika érkezik, az MNB nem kamatdöntő ülést tart, míg Európából német kiskeradat és egy francia ipari termelési adat jön.
NAPI, 2011. január 7. péntek, 20:07
Fotó:

A KSH január 10-án közli a külkereskedelmi termékforgalom előzetes adatát, illetve a kereskedelmi szálláshelyek forgalmáról szóló statisztikát, a január-novemberi időszakra vonatkozóan. A KSH adatai szerint októberben mérséklődött a külkereskedelmi mérleg többlete, a szeptemberi 540,4 millió euróról 408,2 millió euróra, miután a kivitel éves bővülése 16,3 százalékra lassult az előző havi 18,5 százalékról, a behozatal pedig 18,3 százalékkal nőtt a szeptemberi 18,6 százalékot követően

Hétfőn tartja ülését az MNB monetáris tanácsa is, ám ezen a tervezett menetrendnek megfelelően nem döntenek az alapkamatról. A legközelebbi kamatdöntő ülésre január 24-én kerül sor.

A nap folyamán napvilágot lát majd a német kiskerforgalom és a francia ipari termelés novemberi alakulására vonatkozó statisztika, valamint az eurózóna decemberi Sentix befektetési bizalmi indexe is.

HOZZÁSZÓLÁSOK