Ez várható csütörtökön

Magyarországról alig, külföldről viszont több fontos makroadat is érkezik csütörtökön.
NAPI, 2010. szeptember 1. szerda, 19:31
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint értékben. Legutóbb 5,44 százalékos átlaghozam alakult ki.

Reggel svájci GDP-, és kiskereskedelmi adatot publikálnak a második negyedről, illetve júliusról.

Az eurózónában késő délelőtt második negyedéves GDP-adatot publikálnak, amely az elemzői várakozások szerint mind negyedéves, mind éves összevetésben változatlan, 1,7, illetve 1 százalékos bővülést mutathat.

Ugyanekkor, ugyancsak a devizaunióból a júliusi termelői árindexről is ismertetnek számokat. Havi összevetésben változatlanul 0,3 százalék lehet az emelkedés, míg éves szinten 3-ról 4 százalékosra gyorsulhatott a növekedés.

Délután két óra előtt az Európai Központi Bank (ECB) az eurózóna alapkamatáról dönt. A várakozások szerint az irányadó ráta továbbra is 1 százalék maradhat, azonban az elnöki komment érdekes részletekkel szolgálhat az euróövezet gazdasági kilátásaival, és az ECB monetáris politikájával kapcsolatban.

Délután az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ellátásért jelentkezők szokásos heti statisztikája jelenik meg. Az elemzők az új igénylésekben enyhe bővülésre, a folytatódó jelentkezéseknél kismértékű csökkenésre számítanak. Ugyanekkor a termelékenység és a munkaerőköltség második negyedéves számait is publikálják; itt sem egyértelműen bizakodóak a várakozások, ugyanis míg a termelékenységnél romlást, addig a munkaerőköltségeknél emelkedést valószínűsítenek a prognózisok.

Később júliusi lakáspiaci adat is napvilágra kerül az USA-ban, és itt a forgalom csökkenésének lassulása jöhet. Ezen kívül a gyáripari rendelések júliusi állományáról is várhatóak új adatok, itt a korábbi mérséklődés minimális bővülésbe fordulhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK