Az Államadósság Kezelő Központ délelőtt hármas aukciót tart; a 2014/C jelű államkötvényeket 20, a 2016/C jelűt és a 2020/A jelű államkötvényeket pedig egyaránt 15 milliárd forint értékben tervezi értékesíteni az ÁKK. A megelőző aukción a hasonló futamidejű papírok sorrendben 7,18; 7,21 és 7,35 százalékos hozam mellett keltek el, átlagosan közel négyszeres túljegyzés és a tervezettnél nagyobb értékesített mennyiség mellett.

Külföldről szeptemberi német szolgáltató- és feldolgozóipari adatok érkeznek reggel fél tízkor. A várakozások szerint a két beszerzésimenedzser-index az első esetben a bővülés lassulását, a másodikban stagnálást jelezhet.

Az eurózóna is szeptemberi pmi-adatokkal jelentkezik tízkor. A kompozit mutató ugyancsak lassulást mutathat, azonban a devizaunióban az augusztusinál mind a feldolgozóipar, mind a szolgáltatások esetében kisebb értéket valószínűsítenek az elemzők.

Délután azután ismét az Egyesült Államokra lesz érdemes figyelni. Előbb fél háromkor a szokásos heti munakerőpiaci számok érkezhetnek. Az első alkalommal benyújtott munkanélküliségi igénylések számában stagnálás, a folytatódó kérvények esetében azonban csökkenés várható.

Délután négykor az USA használtlakás-piacának augusztusi adatait ismerhetjük meg, és itt jelentős bősülést jeleznek előre az elemzői prognózisok.

Ugyanekkor, ugyancsak az Államokban a szintén augusztusi, a vezető gazdasági adatokból összeállított indexet ismerteti a Conference Board, és a várakozások itt a szerény bővülési ütem szinten maradását indikálják.