A KSH csütörtökön reggel 9 órakor ismerteti a Mezőgazdasági árak 2010. január-novemberi időszakban mutatott változásait.

Az ÁKK hármas aukciót tart: a 2014/D jelű államkötvényt 20; a 2016/C jelű államkötvényt 15; a 2022/A jelű államkötvényt pedig 10 milliárd forint értékben hirdeti meg. A legutóbbi aukción a hasonló lejáratú államkötvényekre rendre 7,77, 7,91, illetve 8,02 százalékos átlagos hozamszint alakult ki.

Délután egy órakor a brit jegybank (BoE) tart kamatdöntő ülést. A várakozások szerint az irányadó ráta szintje változatlanul 0,5 százalékon marad.

Kettő óra előtt dönt az Európai Központi Bank (ECB) az eurózónás alapkamatról. A várakozások itt is változatlanságot, 1 százalékos kamatszintet valószínűsítenek, ám a döntést követő elnöki kommentárra érdemes lehet figyelni.

Délután az USA-ban több fontos adat is napvilágra kerül. Így fél háromkor az új munkanélküliségi segélykérelmek heti számai érkeznek, és enyhe javulást mutathatnak a prognózisok szerint. Ugyanekkor a decemberi termelői árindexet is publikálják - elemzők szerint havi összevetésben továbbra is 0,8 százalékos emelkedést jelezhet az adat. Végül a novemberi amerikai külkereskedelmi mérleget is megismerhetjük; itt az októberi 38,7 milliárd dollár után 40,9 milliárd dolláros deficitet valószínűsít a konszenzus.