BUX
38240

Ez várható csütörtökön

Az USA-ban egy sor jelentős szám láthat majd napvilágot, míg az eurózónában kevesebb, itthon pedig alig jelenik meg fontos adat csütörtökön.

NAPI, 2011. január 26. szerda, 18:06

A magyar statisztikai hivatal csütörtökön reggel a KSH jelenti című összefoglaló anyaggal jelentkezik a tavalyi év novemberéről.

Az ÁKK hármas államkötvény-aukciót tart, amelyen a 2014/D jelű államkötvényt 20; a 2016/C jelű államkötvényt 15; a 2022/A jelű kötvényt pedig 10 milliárd forint értékben tervezi értékesíteni. Az előző, hasonló aukción sorrendben 7,42, 7,62, illetve 7,78 százalékos hozam alakult ki.

Külföldön az eurózónában délelőtt 11 órakor januári fogyasztói bizalmi adat érkezik; a decemberi mínusz 11,4 pont után változatlan adatra számítanak az elemzők.

Ugyanekkor a devizaunióban januári gazdasági bizalmi index is napvilágra kerül; itt 106,2 pontról 106,7-106,9 pontra emelkedő értéket valószínűsít a prognózis, az ipar és a szolgáltatások terén egyaránt enyhe emelkedést sugallva.

Németországból előzetes januári inflációs adat megjelenésére számíthatunk; az éves adat 2,2 százalékos drágulást mutathat a várakozások szerint.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományában decemberben bekövetkezett változásról kaphatunk képet. A novemberi 0,3 százalékos visszaesés után 1,5 százalékos bővülés várható havi összevetésben.

Ugyanekkor az új munkanélküliségi segélykérelmek heti adatait is publikálják az USA-ban; elemzők szerint 404 ezerről 410 ezerre emelkedhet az igénylések száma.

Szintén fél háromkor a tengerentúlon a chicagói Fed decemberi aktivitási indexét ismertetik, és mínusz 0,46 pontról mínusz 0,29 pontra javulhat a mutató.

Délután négy órakor decemberi lakáspiaci adat várható az Egyesült Államokból; elemzők enyhén élénkülő forgalomra utaló számokat prognosztizálnak.

Késő éjjel Japánban egy sor gazdasági adatot ismertetnek, így például munkanélküliségi számok, inflációs adatok, illetve kiskereskedelmi indikátor is érkezhet.