Ez várható csütörtökön

Magyarországon alig, külföldön viszont számos fontos makroadat lát napvilágot csütörtökön.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 19:12
Fotó:

Az ÁKK csütörtökön hármas aukciót tart: a 2014/D jelű államkötvényt 20; a 2016/C jelű államkötvényt 15; a 2022/A jelű államkötvényt pedig ugyancsak 15 milliárd forint értékben hirdeti meg az Államadósság Kezelő Központ. Az előző hasonló futamidejű aukción rendre 6,90. 7,07, illetve 7,25 százalékos hozamok születtek.

Külföldön a decemberi kínai külkereskedelmi forgalmi adatokkal indul a nap a hajnali órákban. Elemzők várakozásai szerint a decemberi 13,08 milliárd dollárról 10,2 milliárd dollárra mérséklődhetett a többlet.

Reggel nyolckor a januári harmonizált német infláció adatot ismerhetjük meg.

Reggel kilenc óra után januári svájci inflációs adat lát napvilágot; a drágulás üteme a decemberi fél százalékról 0,6 százalékosra gyorsulhatott éves összevetésben.

Tíz órakor az Európai Központi Bank (ECB) publikálja február havi jelentését.

Délelőtt fél tizenegykor egy sor brit adat érkezik (ipar, feldolgozóipar), ám a szigetországban a nap legfontosabb gazdasági eseménye a jegybanki kamatdöntő ülés lesz. Az egy órakor megismerhető eredmény szerint a BoE várhatóan nem változtat a fél százalékos alaprátán, azonban a döntést kísérő komment így is érdekes lehet.

Délután fél kettőkor az Egyesült Államokban a megelőző héten munkanélküliségi ellátásért benyújtott igénylések számáról jelentenek, és enyhe csökkenést várnak.

Négy órakor a decemberi nagykereskedelmi készletadatokat ismerhetjük meg, szintén az USA-ból.

Este nyolc órakor az Államok januári költségvetési számait publikálják; a decemberi 42,2 milliárdról 60 milliárd dollárra nőhetett a hiány a prognózis szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK