Ez várható csütörtökön

Magyarországon alig, külföldön viszont számos fontos makroadat lát napvilágot csütörtökön.
NAPI, 2011. február 16. szerda, 19:17
Fotó:

Az ÁKK csütörtökön 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket hirdet meg értékesítésre 50 milliárd forint értékben. Az előző, hasonló futamidejű aukción 5,96 százalékos hozam alakult ki.

Hajnalban Japánban decemberi gazdasági indikátorok érkeznek, ám vélhetően csak a konszenzustól való jelentősebb eltérés esetén lesznek jelentős hatással a piacokra.

Tíz órakor az eurózóna decemberi folyó mérlegének adatait ismerhetjük meg, tizenegykor pedig a devizaunió építőiparának teljesítményéről kaphatunk képet.

Ugyanekkor a Zew februári svájci indexét is publikálják.

A tengerentúlon délután fél háromkor inflációs adatokat ismertetnek januárról; elemzők szerint éves összevetésben 1,5-ről 1,6 százalékra várják gyorsulni a pénzromlás ütemét az USA-ban. Havi szinten ugyanakkor fél százalékról 0,4 százalékra csökkenhetett az infláció.

Ugyanekkor az első ízben munkanélküli ellátásért jelentkezők heti számát is közlik az Egyesült Államokban, és az elemzők szerint a megelőző heti csökkenés után ezúttal 20 ezerrel emelkedhetett az igénylések száma.

Délután négy órakor eurózónás februári fogyasztói bizalmi index érkezik; elemzők enyhe javulásra számítanak.

Négykor az USA-ban a legfontosabb makroadatokból összeállított vezető index is nyilvánosságra kerül január hónapra vonatkozóan, valamint a Philadelphiai Fed februári feldolgozóipari mutatója is érkezik - vélhetően javulást jelezve.

HOZZÁSZÓLÁSOK