Ez várható csütörtökön

Csütörtökön leginkább az euróövezeti csúcstalálkozó eredményei mozgathatják a piacokat; az eurózónából hangulatindex, az Egyesült Államokból harmadik negyedéves előzetes GDP-adat várható.
NAPI, 2011. október 26. szerda, 21:01
Fotó: Napi.hu

Magyarországon az Államadósság Kezelő Központ 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 40 milliárd forint meghirdetett mennyiségben, míg a 2015/B jelű államkötvényből ötmilliárdnyit tervez értékesíteni.

Előzetes októberi inflációs adatot publikál a német szövetségi statisztikai hivatal. A fogyasztói árindex az előző hónapban éves alapon 2,9 százalék volt, most az elemzők 2,8 százalékot várnak.

Ma teszi közzé az Európai Bizottság az euróövezeti üzleti és a fogyasztói hangulatindexét. Az elemzők arra számítanak, hogy az ESI mutató 93,8 pontra csökkent a szeptemberi 95 pontról. A fogyasztói bizalmi index mínusz 19,9 pontra esett a mínusz 19,1 pontról, az üzleti hangulatmutató pedig mínusz 0,25 pontra várják az elemzők az előző havi mínusz 0,06 pont után.

Az Amerikai Egyesült Államokban harmadik negyedéves előzetes GDP-adatot közöl a kereskedelmi minisztérium. Az ország bruttó hazai terméke a második negyedévben éves összevetésben 1,3 százalékkal nőtt, most a várakozás 2,3 százalék.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK