A KSH reggel 9 órakor a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek szeptemberi forgalmáról közül jelentést.

Az MNB a nemzetközi tartalékok előzetes októberi és a végleges szeptemberi adatait közli.

Az Államadósság Kezelő Központ 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart 40 milliárd, míg a 2019/B jelű államkötvényből 5 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium délután 4 órakor  gyorstájékoztatót tesz közzé az államháztartás központi alrendszerének október havi helyzetéről. Szeptemberben már 949 milliárd forint volt az államháztartás hiánya.

Kamatdöntő ülést tart a brit jegybank (13 óra) és az Európai Központi Bank is (ECB, 13.45-kor várható) is. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint az ECB nem fogja csökkenteni 0,5 százalékon álló alapkamatát annak ellenére, hogy a múlt hónapban megjelent meglepő inflációs adat alapján megerősödtek az ezzel kapcsolatos spekulációk. A 23 elemzőből csak egy számít arra, hogy lép a bank. Ugyanakkor sokan egy 25 bázispontos mérséklést is csupán jelzésértékűnek tartanának, azaz nem számítanak arra, hogy egy ilyen vágásnak lenne számottevő gazdasági hatása.

Az Egyesült Államokban 14.30-kor a harmadik negyedéves előzetes GDP-adat, valamint a szokásos heti munkanélküli segélykérelmek alakulásáról szóló jelentés jelenik meg.