Reggel 9 órakor a Központi Statisztikai Hivatal közli felmérését a január-októberi keresetek alakulásáról. A nemzetgazdaságban január-szeptemberben a bruttó átlagkeresetek 3,6, a nettó átlagkeresetek 5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 227 500 forint volt.

Délután a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatót közöl az államháztartás központi alrendszerének november havi helyzetéről. Az előzetes adatok szerint a tavalyi 34 milliárdos hiány után idén novemberben 11,3 milliárdos többlettel gazdálkodott az államháztartás, így a tizenegy havi hiány 876,3 milliárd forintra csökkent.

Az Egyesült Államokban európai idő szerint délután fél háromkor a heti munkanélküliségi kérelmek számáról jelenik meg adat, az előző heti 368 ezerről e héten a várakozások szerint 355 ezerre csökkenhetett a kiadott új kérelmek száma.

Négy órakor publikálják a decemberi Philadelphiai Fed indexet, amely a térség feldolgozóiparáról ad jelzést, a novemberi 6,5 pontról a várakozások szerint decemberben 10 pontra nőtt a mutató értéke.