Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Reggel 9.00 órakor közli a KSH a júliusi kiskereskedelmi adatok második becslését. Az Államadósság Kezelő Központ pedig szokásos aukcióján 20 milliárd forint értékben dob piacra 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket.

Európából először, reggel 8.00 órakor érkezik egy német GfK fogyasztói bizalmi index, amely elemzők várakozásai szerint a szeptemberi 9.9 pontról 9,8 pontra esik októberben.

Ezt követi 10.00 órakor a német üzleti hangulatot mérő ifo index, ami várakozások szerint szeptemberben az előző havi 108,3 pontról 107,9 pontra csökken.

Ezután már csak a tengerentúlról várhatóak adatok. Fél háromkor jelenik meg az augusztusi amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelési állománya, ami a júliusi 2,2 százalékos emelkedést követően augusztusban 2,3 százalékos csökkenést fog mutatni.

Ugyan ebben az időpontban közlik az első munkanélküliségi kérelmek számát is, amelyek a szeptember 19-vel végződő héten 275 ezerre emelkedik az előző heti 264 ezerről.

Közép-európai idő szerint délután 4.00-kor pedig újlakás eladásokról jelennek meg friss adatok: augusztusban a várakozások szerint 1,6 százalékos lesz a bővülés az előző havi 5,4 százalékos emelkedés után.