A KSH reggel 9-kor közli az augusztusi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó második becslését. Az előzetes adatok szerint a forgalom volumene 4,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az ÁKK megtartja szokásos aukcióját, amelyen 3 éves kötvényből 20 milliárd, 5 évesből 15 milliárd, 10 évesből pedig 12 milliárd forintnyi mennyiséget dob piacra.

Az eurózónából októberi gazdasági bizalmi index érkezik, amely az előző hónapban 105,6 ponton állt, míg az elemzők most 105,1-et várnak.

Németországból munkanélküliségi, illetve inflációs adatok érkeznek. A német munkanélküliségi ráta 6,4 százalék volt egy hónappal korábban és most is hasonló mértéket várnak az elemzők. A fogyasztói árak szeptemberben nem változtak, míg az elemzők októberre 0,2 százalékos emelkedést várnak.

Közép-európai idő szerint  délután fél kettőkor több fontosabb amerikai adat is megjelenik. Egyrészt a harmadik negyedéves előzetes (első becslés) GDP-adat: elemzők szerint éves alapon 1,5 százalékos lehet a bővülés az előző 3,9 százalék után.

Kiadják a személyes fogyasztások harmadik negyedéves előzetes (első becslés) adatát is. Piaci várakozások szerint itt a korábban mért 3,6 százalékos emelkedés 3,3 százalékra lassulhat. A mag PCE mutató negyedéves alapon a korábbi 1,9 százalékos növekedés után most 1,4 százalékos emelkedést mutathat elemzők szerint.

Szintén délután fél kettőkor jelenik meg az első munkanélküli kérelmek friss statisztikája, elemzők szerint ezek száma az október 24-ével végződő héten 264 ezerre emelkedik az előző 259 ezerről.

A piacon lévő lakóingatlan eladásokról is közlik a szeptemberi adatokat. Elemzők szerint éves alapon szeptemberben 7,4 százalékos lehet majd a növekedés az előző havi 6,7 százalék után.